Welcome to Kevin Abbring

Press

Kevin pushes (green) gas during ELE Rally

4 june 2012

Rally-Scirocco op aardgas vermaakt publiek en gasten


Leusden, 4 juni 2012 - Volkswagen-coureur Kevin Abbring heeft afgelopen weekend tijdens de ELE Rally bij Helmond publiek en gasten vermaakt met een demonstratie in de Volkswagen Scirocco R rally-auto. Deze Scirocco rijdt op biogas. Abbring: “Een milieuvriendelijke brandstof als biogas heeft echt de toekomst. Ik wilde met mijn demonstratie laten zien dat ‘groen’ rijden geen beperkingen heeft, dat het rijplezier er niet onder lijdt. Het publiek en mijn passagiers hebben dat heel direct kunnen ervaren. Op sommige proeven tikten we de 190 km/h aan, ook op onverharde ondergrond.”

Gemakkelijke techniekDe 250 pk sterke Scirocco R waarmee Abbring reed, is de rallyversie van de Scirocco R Cup-racewagen. Dankzij het gebruik van biogas stoot deze 80% minder CO2 uit dan een auto met benzinemotor. “Mijn eerste ervaring met het rijden op groengas is dat je er niets van merkt”, aldus Abbring. “De Scirocco had meer dan genoeg power, anders haal je die snelheden van tegen de 200 km/h op onverhard echt niet. Prettige bijkomstigheid is dat het tanken amper extra tijd kost en, heel praktisch en milieuvriendelijk: je kunt niet knoeien.”De Scirocco-rallywagen is afgeleid van de reguliere Scirocco R. De ombouw naar CNG (Compressed Natural Gas of aardgas) en biogas is gedaan met onderdelen van Volkswagens CNG-productiemodellen. Abbring: “Over de techniek kreeg ik veel vragen. Ook de DSG-bak en aandrijfassen zijn bijvoorbeeld van de standaard Scirocco R.” Speciaal ontworpen is een gastank die - met 22 kilo inhoud - dezelfde actieradius geeft als 35 liter benzine.


Mest, tuinafval en andere organische restproducten

Het biogas waarmee de Scirocco werd afgetankt, is gemaakt uit diverse grondstoffen: vloeibare mest, organisch afval of ander materiaal dat van hernieuwbare bronnen afkomstig is. Tijdens de productie worden ongewenste bestanddelen verwijderd en wordt het gas ontdaan van zwavel. Ook wordt het methaangehalte verhoogd, zodat het op moleculair niveau identiek is aan aardgas.


Volg Abbring op social media

Fans van de rallysport en Kevin Abbring in het bijzonder kunnen zijn rallysportverrichtingen uit de eerste hand volgen via social media. Twitter: @KevinAbbring. Facebook: www.facebook.com/kevinabbring. Dit jaar komt hij nog aan de start van:

29-30 juni
Scirocco R Cup Norisring
2-5 augustus
WRC Rally Finland
17-18 augustus
Scirocco R Cup Nürburgring
24-26 augustus (tbc)
WRC Rally Duitsland
13-16 september
WRC Rally Engeland
4-7 oktober
WRC Rally Frankrijk


 


06 Abbring-ELE-Scirocco-R-biogas

Champion of the green future

2 june 2012

Kampioen van de groene toekomstNederlands autosport talent Kevin Abbring zet in op alternatieve brandstoffen

Helmond, 1 juni 2012 – Jong, succesvol en barstend van ambitie. Kevin Abbring (23) begon zijn carrière als bijrijder van voormalig Nederlands rallykampioen, zijn vader Edwin Abbring en won op 17e jarige leeftijd de KNAF Talent First Award als rally talent. In 2011 werd hij door de FIA uitgeroepen tot ‘ Driver of the Year’ tijdens ‘FIA Young Driver Excellence Academy’. Wat hem naast zijn vele gewonnen prijzen uitzonderlijk maakt is zijn ambitie om de eerste wereldkampioen op alternatieve brandstoffen te willen worden.

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 juni wordt de 48e editie van de ELE Rally verreden in Helmond. Tijdens de oudste rally van Nederland zal Kevin Abbring voor de eerste deelnemers uitrijden in een unieke rally-auto aangedreven op groen gas. Groen gas is gas dat vrijkomt bij vergisting van organisch afval (planten, tuinafval, mest, rioolslib). Het rijden op groen gas geproduceerd uit biomassa verlaagt de CO2 uitstoot met 80% in vergelijking met conventionele fossiele brandstoffen. De auto werd eerder al eens bestuurd door rallylegende Carlos Sainz.

Abbring wil laten zien dat duurzame biobrandstoffen, maximaal vermogen en goede prestaties hand in hand gaan. Abbring: “Mijn doel is om wereldkampioen te worden en op duurzame biobrandstoffen kan dat. Als de huidige wereldkampioen morgen op biobrandstoffen zou rijden, wordt hij alsnog kampioen. Misschien zelfs met een groter verschil met de nummer 2 dan nu. Ze zijn blijkbaar nog niet zover om die stap te zetten, dus laat mij de wereld maar overtuigen dat het wel kan.”

Het groene karakter van Abbring komt niet alleen naar voren tijdens de ELE Rally. In 2011 sloot hij een partnerschap met 2e generatie bio-methanol producent BioMCN dat hem sindsdien als personal sponsor ondersteunt. BioMCN is al jaren een drijvende kracht achter het verduurzamen van de Nederlandse autosport. Zo introduceerde het bedrijf eerst M85[1] in de rallysport en presenteert het tijdens de ELE rally de geavanceerde duurzame GEM[2] Fuel voor de gehele BioMCN 350Z Challenge klasse. Inzetten op jong talent is volgens BioMCN ook een onderdeel van verduurzaming.

Eelco Dekker (CMO BioMCN): “Kevin is een zeer getalenteerde coureur met realistische kansen om goed op WK-niveau te presteren. Bovendien heeft hij duurzame autosport hoog in het vaandel staan, waarop we besloten hebben om Kevin in zijn ambities om op het hoogste niveau te presteren te ondersteunen.”

“De milieuproblematiek kennen we allemaal, waardoor autosport niet echt populair is bij een grote groep mensen. Ik vind het super dat ik de mogelijkheid krijg om te laten zien dat autosport ook schoner kan”, concludeert Abbring.

1 M85: 85% bio-methanol, 15% benzine

2 GEM (Gasoline Ethanol Methanol) is een unieke en duurzame brandstof die bestaat uit benzine, bio-ethanol en bio-methanol die in verschillende ratios ten opzichte van elkaar gemengd kunnen worden.

 


 


Kevin Abbring 4

Kevin shakes hands with dutch VW importer for long term relationship

16 may 2012

Kevin who is on his way to the top, presented his remaining plans for 2012.

Besides the remaining WRC events which Kevin will drive (Finland, France and GB), he will also be seen in a (BIOGAS) VW Scirocco R. Two races in Germany are planned aswell as one local rally in Holland. He will present the first rallycar driven on biogas in Holland. Dutch VW importer PON suports Kevin by giving him a brandnew Polo Gti among other things to help Kevin to the top. Kevin is very pleased aswell as proud to be part of the world wide VW family. To be continued...  

 

 


 


 Mg 0271 15